Kotleciki jajeczne

kotlety jajeczneDziecinnie proste, szybkie i smaczne. Tym razem twórcą tego dania jest moje dziecko. Taka niespodzianka  spotkała mnie po powrocie z pracy 🙂 Poprosiłam o podanie przepisu i odrazu Wam go zdradzam 🙂

  1. 5 jaj ugotowanych na twardo
  2. 2 łyżki bg bułki tartej albo zmielonych płatków kukurydzianych
  3. 1 jajo surowe
  4. garść koperku
  5. sól, pieprz do smaku

Jaja należy posiekać nożem, następnie dodadajemy pozostałe składniki i formujemy kotleciki. Smażymy na rozgrzanej patelni do zarumienienia. Są przepyszne. Ja osobiście zjadłam 3 sztuki i ciągle mi było mało.

2 Comments

  1. K. pisze:

    Pyszności ! ♡

    1. Agnieszka Dubowska pisze:

      moje ulubione 🙂 i alternatywa jak się ma dosyć mięsa

Comments are closed.