Sushi

sushiSpecja艂 mojego m臋偶a 馃檪 A co najwa偶niejsze – bezglutenowy. Jedynie sos sojowy nale偶y dokupi膰 w wersji bezglutenowej.

Sk艂adniki:

  • ry偶 basmati
  • 艂oso艣 w臋dzony
  • ser 偶贸艂ty
  • opakowanie alg morskich
  • pasta wasabi
  • mata bambusowa do zawijnia rulon贸w

Ry偶 gotujemy w lekko osolonej wodzie. 艁oso艣, ser 偶贸艂ty kroimy w paski. Na alg臋 wyk艂adamy ciep艂y jeszcze ry偶. Z brzegu wyk艂adamy pasek 艂ososia obok pasek sera 偶贸艂tego. Zawijamy jak rolad臋 , korzystaj膮c z maty bambusowej, kt贸ra nam to u艂atwia. 聽Roladk臋 sch艂adzamy w lod贸wce. Nast臋pnie kroimy i wyk艂adamy na talerz. Podajemy z past膮 wasabi i sosem sojowym bezglutenowym.

Pyszna przek膮ska

Smacznego

2 Comments

  1. Michal napisa艂(a):

    Jaki sos wasabi jest Bg

    1. Agnieszka Dubowska napisa艂(a):

      Ja kupuje jeden jedyny, po kt贸rym nie mam 偶adnych objaw贸w to wasabi produkcji chi艅skiej. Postaram sie zrobi膰 zdj臋cie i wrzuci膰 do postu.
      Jego sk艂ad: Chrzan, woda, s贸l, olej ro艣linny, stabilizator: sorbitol (E420), zag臋stnik: skrobia kukurydziana, aromat, barwniki: tatrazyna (E102) i b艂臋kit brylantowy FCF (E133). Do nie dawna kupywa艂am go w Anglii, teraz w sklepie internetowym Kuchnie 艣wiata

Comments are closed.