Roladki z cukini

roladki z cukini bg4Schłodzone smakują najlepiej. Idealna przekąska na przyjęcia.

Składniki:

  • 1 cukinia
  • 1 serek almette naturalny
  • 1 ząbek czosnku
  • 1-2 rzodkiewiek
  • uprażone pestki słonecznika

Sposób przygotowania:

Cukinię myjemy i kroimy obieraczką ( lub krajalnicą) na cieniutkie plasterki. Następnie blanroladki z cukini bgszujemy je na suchej patelni, aby nabrały eleastyczności. Wukładamy na talerzyć w celu ostudzenia.

Serek almette rozdrabniamy z wyciśniętym ząbkiem czosnku i pokrojoną drobno rzodkiewką.

Plastry cukini smarujemy serkiem,  posypujemy odrobiną pestek i zawijamy roladkę. Na wierzch posypujemy jeszcze uprażonymi wcześniej pestkami. Wstawiamy do lodówki w celu stężenia.

Smacznego