Roladka drobiowa z serem

rolada na ciepłoRoladka drobiowa z serem gouda i pleśniowym w dwóch odsłonach na zimno do kanapek i na ciepło jako obiad.

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 250g sera żółtego Gouda
  • 1 op. sera pleśniowego camember
  • do przyprawienia: sól himalajska, pieprz naturalny i jedna z moich ulubionych przypraw czubryca tym razem zielona
  • 1 jajo do panierki
  • mąka bg z firmy Bezgluten ga
  • rmaż Mix z opiekana cebulką do panierki
  • 1 por do rosołu
  • 1 marchew do rosołu

Przygotowanie:

Filety rozkrarolada surowajam na 4 szt, lekko bije  tłuczkiem – przyprawiam. Na brzeg miesa układam pokrojony w słupki ser zółty wraz z serem pleśniowym i zawijam w roladki wspomagając sie wykałaczkami 🙂 Obtaczam je w mixie GARMAŻ  z Bezglutenu i obsmażamy z każdej strony na patelni.  Układamy do żaroodpornego naczynia, wlewamy 2 szkl. wody pokrojonego pora wraz z 1 marchewką . Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni Celsjusza. Naczynie przykrywamy pokrywką lub folią aluminiową i wkładamy do rozgrzanego piekarnika na okres 1 h i 15 minut.roladka na ciepło

Po wyjęciu z piekarnika mamy pierwszą odsłonę naszej roladki. Możemy ją podać w wersji lżejszej z ryżem i surówką z pora, jabłka  i marchewki.

Kolejną odsłoną roladki jest obsmażenie jej w panierce. Jesli roladka przesytgnie wyjmujemy wszystie wykłaczki, maczamy kazdą z roladek osobno najpierw w jajku następnie w mixie GARMAŻ firmy Bezgluten. Kolejne danie gotowe wersji na ciepło z opekanymi ziemniaczkami lub po ostudzeniu jako roladka na kanapki .

Spróbujcie!

Zyskamy czas, który jest tak cenny przygotowując te danie w dwóch odsłonach .

roladka na zimno