Rabarbarowy biszkopt

 

Rabarbarowy biszkopt

rabarbarowy biszkopt

Rabarbarowy biszkopt , hmmm mniam . Chyba takie najbardziej lubię, proste placki z owocami idealne na grila do porannej kawki, pycha ……

 

Składniki:

  • 100g mąki ryżowej
  • 100g mąki bg biszkoptowej
  • 100g koncentratu mąki bg uniwersalnej
  • 3 jaja
  • 1łyżeczka proszku do pieczenia bg
  • aromat arakowy bg
  • 2łyżki ksylitolu (ew. cukru)
  • 4-5 gałązek rabarbaru
  • cukier puder po posypania

 

Jaja ubijam z cukrem ( ksylitolem) na puszystą masę, dodaje aromat. Ciągle miksując dodaje mąki wymieszane wraz z proszkiem do pieczenia. Rabarbar myje obieram z błonek i kroje na 1cm kawałki. W miseczce mieszam je z 1 łyżeczką cukru i wsypuje na blachę o wymiarach 24-30cm. Na rabarbar wylewam ciasto . Piekarnik nagrzewam do temperatury 180stopni , piekę 15min. na środkowym poziomie.

Smacznego