Pierogi z kapustą i grzybami

IMG_8675Pierogi z nadzieniem kapusta kiszona i grzybami. Takie postne, ale na pewno znajdą się zwolennicy i takiej formy pierogów.
Przepis:
opakowanie 0,5kg mąki bg pierogowo-naleśnikowo-makaronowej
2 jajka ( 2 żółtka + 1 białko)
łyżeczka soli himalajskiej
2 łyżki czubate mąki ziemniaczanej
4 łyżki oleju ciepła woda
Jajka zmiksowałam z odrobiną wody i soli, następnie do miski wsypałam mąki, cukier, olej i ciepłą wodę. pierogiTutaj proszę uważać, najpierw dodałam szklankę wody ( musi być ciepła) wyrabiamy ciasto mikserem, póżniej ręką. Lekko jeszcze lepiące się pozostawiamy w miseczce na ok. 15 minut. W tym czasie tężeje. Po tym czasie sprawdzamy kosystencję i dodajemy odrobinę mąki. Ciasto powinno być sprężyste, takie pulchne, delikatne. Rozwałkowujemy i wycinamy kółka. Niestety w tej wersji bg nie udaje mi sie zrobić super cienkiego ciasta , dlatego też ma grubość tak na oko 3mm.pierogi1
IMG_8678