Muffiny paprykowo-serowe

IMG_8634Muffiny zawsze kojarzą się  nam z czymś słodkim, a tu niespodzinka 🙂 Muffiny na słono. Ostatnio zrobiły furorę na imprezie wśród znajomych. Idealna na kolację lub lunch do pracy. Polecam

składniki:
1/2 szklanki mleka koziego ( oczywiście można je zastąpić krowim wedle upodobania)
3 jaja
1 łyżeczka proszku do pieczenia bg
1/2 papryki czerwonej
1/2 szklanki startego sera żółtego na grubych oczkach
1/2 szklanki oliwy
1,5 szklanki mąki bg uniwersalnej
2 łyżki posiekanego szczypiorku
W pierwszej kolejności jaja mieszamy z mlekiem do uzyskania jednolitej masy. Następnie dodajemy resztę składników wszystko dokładnie mieszając.
Wstawiamyy babeczki do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 15-20 min, należy sprawdzić suchym patyczniem czy są gotowe.
smacznego

logo bezglutenka