Makarony ze szpinakiem

20170112_145901 Kolejne proste i szybkie danie bezglutenowe na obiad.

Makarony z sosem szpinakowym.

Składniki:

  • 2 garście makaronów bezglutenowych
  • 1/2 opakowania mrożonego szpinaku
  • 1/2 opakowania sera feta
  • 1 ząbek czosnku
  • sól, pieprz
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • ser gouda drobniutko starkowany do posypania ciepłych makaronów

Sposób przygotowania:

Najprostszy jaki istnieje , a mianowicie – Makarony gotujemy w lekko osolonej wodzie. Szpinak, ser feta i czosnek smażymy na patelni do wyparowania wody i całkowitego zmieszania składników.

Gorące makarony mieszamy z ciepłym sosem szpinakowym. Na wierzch posypujemy skarkowany ser żółty , dodajemy kilka pomidorków , ja dodałam jeszcze kiełki z rzodkiewki i GOTOWE.

Proste , sycące i smaczne 🙂