Kotleciki jajeczno – pieczarkowe

20160619_212441Jeśli macie już dosyć mięsnych dań i chcecie zjeść obiad w innej formie, polecam kotleciki jajeczno-pieczarkowe. Proste, szybkie i smaczne.

Składniki :

  • 5 ugotowanych na twardo jaj
  • 2 jaja całe surowe
  •  250g pieczarek
  • garść posiekanego szczypiorku
  • garść posiekanego koperku
  • 150g starkowanego sera żółtego Gouda
  • przyprawy: sól ,pieprz
  1. Tarkujemy jaja na grupych oczkach  2. Tarkujemy pozostałe składniki  3. Wbijamy 2 jaja i wyrabiamy masę na kotleciki

20160619_205137 20160619_210444  20160619_210558

4. Po uformowaniu kotlecików obtaczamy je w bezglutenowej bułce tartej lub jak w moim przypadku zmielonymi płatkami kukurydzianymi.

5. Nagrzewamy patelnie i obsmażamy kotleciki na złoty kolor.

6. Podajemy z surówką lub sałatą .

Pychotka – smacznego