Kokosowo-czekoladowa babka

IMG_9019Jeśli lubisz ciasta typu babki, sypkie i syte ta jest idealna.

Składniki:

  • 1 szklanka mąki bezglutenowej ( extra uniwersalny koncentrat mąki bezglutenowej firmy Bezgluten)
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 3 jaja
  • 1/2 tabliczki czekolady z fistaszkami Goplany bg
  • 1/2 szklanki wiórków kokosowych
  • 1/2 szklanki oleju
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • masło do wymarowania formy

Sposób przygotowania:

Blaszkę wysmarowałam masłem. Jaja utarłam z cukrem puderm na puszystą masę, ciągle mieszając dodaje pozostaje składniki tj.: olej, mąkę z proszkiem do pieczenia i wiórki z pokrojoną drobno czekoladą.

IMG_9020

Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Piecz ciasto około 30-40 minut. Sprawdź patyczniem czy suche.

Zaczekaj aż przestygnie.

Smacznego