Jaja faszerowane pieczarkami

z pieczarkami2Dobrze nam znane jaja, oczywiście najlepiej smakują podczas świąt Wielkiej Nocy. Zjadamy je w olbrzymich ilościach  i w przeróżnych postaciach. Goszczą również na naszych stołach jako przystawki. Dzisiaj proponuje jaja faszerowane z pieczarkami. Proste i pyszne.

Składniki:

  • 3 jaja ugotowane na twardo
  • 1 łyżka majonezu bg ( roleski, kielecki)
  • 4 średniej wielkości pieczarki
  • 1/2 cebulki

Sposób przygotowania farszu:

Pieczarki obieramy ze skórek, drobno kroimy w kosteczke razem z cebulką. Smażymy na łyżeczce masła. Z ugotowanych jaj wyjmujemy żółtka rozgniatamy widelcem i mieszamy z usmażonymi wcześniej pieczarkami, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy majonez.

Miejsce po wyjęciu żółtka napełniamy farszem.

Prawda, że proste?

Smacznego.