Ciastka z kleiku ryżowego

20160621_210152_001Tak jak większość moich przepisów, tak i ten jest szybki i łatwy w przygotowaniu. Wystarczy ci :

  • opakowanie kaszki ryżowej
  • opakowanie wiórków kokosowych
  • 1 kostka masła
  • 1 banan
  • 2 lyżeczki cukru waliniowego
  • 1 całe jajo

Wszystkie składniki mieszamy, wygniatamy dobrze i dokładnie. Troszkę czasu to zajmię, ponieważ nie łatwo wymieszać miskę suchych produktów z masłem. Formujemy kuleczki i następ20160621_210419_001nie zgniatamy je na małe placuszki. Układamy na blaszce wyłożonej pergaminem. W środek ciasteczka można włożyć łyżeczkę dżemu, kawałek czekoladki czy owoca.

Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Ciasteczka mieczemy ok. 15 minut do zarumienienia.

Smacznego