Ciasteczka owsiano-jabłkowe

Ciasteczka owsiano-jabłkoweCiasteczka owsiano-jabłkowe

Ciasteczka owsiano-jabłkowe jest to idealne rozwiązanie na drugie śniadanie, zarówno dla dziecka jak i do pracy. Zapewniam zapach cynamonu będzie unosił i kusił po otwarciu lunchboxa.

Przepis na ciasteczka:
100 g płatków owsianych błyskawicznych*
90 g mąki bezglutenowej kokosowej
2 łyżki wiórków kokosowych
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 i 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
odrobina soli
1 jajko
2 łyżki oleju kokosowego
35ml miodu lub syropu klonowego
1 jabłko
ciasteczka owsiano-jabłkoweSposób przygotowania:
Do miski wsypać płatki owsiane błyskawiczne, dodać mąkę, proszek, cynamon, sól i wszystko wymieszać.
W drugiej misce wymieszaj wszystkie mokre składniki: jajko, olej kokosowy, miód i dodawaj stopniowo suche składniki. Włoż do lodówki na czas przygotowania jabłka.
Jabłko pokrój w małą kosteczkę.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni C.
Wyjmij ciasto z lodówki i wymieszaj z jabłkiem.
Wstaw ciastka ( nakładane łyżką) do nagrzanego piekarnika i piecz przez ok. 10 – 13 minut do zarumienienia