Brokułowo-jajeczne kotleciki

Zastanawiacie skotlety brokułoweię co zjeść sobie na obiadek? Proponuje kotleciki jajeczno-brokułowe z sosem czosnkowym – palce lizać.
Proste i szybkie

  • Składniki:
    1 brokuł gotujemy a’dente i drobno kroimy
    4 jaja gotujemy na twardo – tarkujemy na grubych oczkach na tarce
    1 jajo dodajemy do masy kotlecikowej
  • 1 ząbek czosnku
    szczypta soli himalajskiej
    2 łyżki stołowe zmielonych płatków kukurydzianych ( – zamiast tradycyjnej bułki tartej)

 

Wyrabiamy ciasto, formujemy kotleciki i smażymy na małym ogniu. W tym czasie przygotowujemy sos czosnkowy z 2 łyżek jogurtu greckiego, 1 łyżki majonezu Roleski(bg), 2 ząbki czosnku oraz przyprawy sól, pieprz

 

2 Comments

  1. Magdalena napisał(a):

    Zapisane w notesie czeka na przygotowanie! 🙂

    1. Agnieszka Dubowska napisał(a):

      Polecam, moja córka chodź „nie brokułowa” – lubi te kotleciki. Nawet ostatnio pytała kiedy znów je zrobie.

Comments are closed.