Bezglutenowe kotleciki z kaszy jaglanej

Bezglutenowe kotleciki z kaszy jaglanej

Niezwykle proste, składające się zaledwie z kilku składników. Takie uwielbiam najbardziej 🙂

Składniki:

  • 1,5 szkl. kaszy jaglanej
  • 1 jajo
  • 2 ząbki czosnku
  • pęczek natki pietruszki
  • mąka ryżowa do gęstości
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Kaszę jaglaną gotujemy w lekko osolonej wodzie . Wystudzoną przesypujemy  do miski. Dodajemy pozostałe składniki, dobrze mieszamy . Formujemy kotleciki i smażymy na rozgrzanej patelni. Trzeba pamiętać, że konsystencja ciasta będzie lepka dlatego też należy moczyć ręce w wodzie – ułatwi to nam formuowanie kotlecików.

bezglutenowe kotlety jaglane  Bezglutenowe kotleciki z kaszy jaglanej