Bezglutenowe kotleciki warzywne

Bezglutenowe kotleciki warzywne

Bezglutenowe kotleciki warzywne

Bezglutenowe kotleciki warzywne. Czy zawsze na stole ma gościć mięso? Warzywne kotleciki czy też placki 🙂 mogą idealnie sprawdzić się jako lekka kolacja lub lunch do pracy.

Przepis:
1/2 kalafiora lekko podgotowanego (5-7minut)
1/2 cukini
1/2 papryki
marchew
garść kopru
garść pestek z dyni
garść płatków bg kukurydziaych
drobno pokrojony por ( pasek długości ok. 10cm)
jajo
łyżka mąki kukurydzianej

Sposób przygotowania:
Kalafior odparzam przez 5-7 minut, pozostałe warzywa tarkuje na tarce na grubych oczkach. Lekko solę i nmieszam. Następnie odciskam nadmiar wody – ręką lub przez pieluszkę tetrową. Dodaje garść płatków kukurydzianych, pestek dyni, jajo i mąkę kukurydzianej. Mieszam na jednolitą masę i smażę na oleju kokosowym .
Smacznego